maanantai 31. lokakuuta 2011

88# Twin Peaks

Mun on pitänyt jo pitkään katsoa Twin Peaks. Mä en ymmärrä miksen ole kyennyt. Sarjahan on uusittu telkassakin sen kymmenen kertaa, ja joka kerta oon suunnitellut sen kattovani, mutta aina on jäänyt.

Viime viikolla päätin ottaa itseäni niskasta, ja hoitaa pois tämän epäkohdan. Kävin ostamassa Twin Peaksin DVD-boksina. Maksoi Anttilassa ~35€, netistä olisi saanut varmaan puolet halvemmalla, mutta väliäkös sillä. En vaan jaksanut odotella sitä päiväkausia, ja poksi ei olisi kuitenkaan mahtunut postiluukusta, joten laiska kun olen, niin ostaminen tuntui helpommalta.

Olen nyt katsonut pilottijakson ja muutaman jakson päälle. Sarja tuntuu vähän omituiselta, erikoiselta, mutta ei huonolta. Mielenkiintoiselta. Jännittävältä. Pitää oikein hillitä itseäni, etten käy lukemassa juonipaljastuksia.

En tiedä miksi asia tuli yhtäkkiä ajankohtaiseksi. Meinaan, mähän olen (tässäkin?) asiassa 20 vuotta myöhässä. Noh, mähän etsin uuteen puhelimeeni kunnon soittoääntä (ei kellään olisi mitään kivaa ideaa soittoääneksi?). Twin Peaksin tunnari on kaikkein hienoin sarjatunnari mitä on! Ollut minullakin puhelimen herätysäänenä pitkään. Sen sentään tiesin, vaikken sarjaa muuten ollut koskaan nähnytkään.

Toinen mielleyhtämä on tietysti sijainti. Washingtonin osavaltio Usassa on ehdottomasti lempiosavaltioni. Eikä vähiten siksi, että siitä on lyhyt matka Kanadaan ;) Mutta se on ilmastoltaan keskieurooppalainen, ihmiset ovat juntteja kuten Suomessa ikään. Jos mun täytyis joskus Suomesta lähteä esim. pakolaiseksi, niin suuntaisin Amerikkaan. Ensin New Yorkiin, ja kun oppisin maan tavoille niin voisin suunnata Seattlen tienoille.

Lempibändini Nirvana asui Washingtonissa. He kuvailivatkin asuinkaupunkiaan [Aberdeenia] kuin Twin Peaks ilman jännitystä.

Motiivini kyseisen kulttisarjan katsomiseen ovat siis irrelevantit. Väliäkös sillä, korkeintaan voin tykästyä jopa itse sarjaankin.

6 kommenttia:

 1. Voishan tuonkin katsoa...jos joskus joutuu autiolle saarelle ja muuta vaihtoehtoa ei olis =D

  VastaaPoista
 2. Vai on sulla Twin Peaksit kattomatta!!??
  Mulla on hyviä muistoja siitä sarjasta.Eikös se tullut ekaa kertaa joskus 1991-92?Pitäisi olla niin,opiskelin nimittäin silloin Vaasassa ja asuin opiskelijasolussa (kaksi kerrosta,kolme kämppää) ja mä asuin yläkerrassa.Tää tuli muistaakseni telkusta aina myöhään sunnuntaina ja koulussa siitä jaksosta puhuttiin aina koko viikko.Siinähän oli monta helkkarin komeaa nuorta miestä (mun suosikki oli se joka ajeli prätkällä,nimi hukassa...) ja olihan siinä nättejä tyttöjäkin.Aina ovelaan paikkaan jäi jakso ja sitten pähkäiltiin niitä käänteitä.Ja ostettiin koulukamun kanssa donitseja ja kuviteltiin olevamme agentti Coopereita :)
  Mulla oli se kirjakin,"Kuka tappoi Laura Palmerin".
  Täytyykin ny googlettaa et mikä sen prätkäkunsin nimi oli,olikohan se James??

  VastaaPoista
 3. Niin siis piti kirjoittaa siitä,että kerran mainoskatkolla oli juostava nopeasti alas vessaan ja jotain eväitä hakemaan,kaaduinkin sitten niissä portaissa kun ylhäältä juoksin ja satutin sääreni aika pahasti.Kokolattiamatto oli portaissa ja iho kuoriutui hienosti pitkältä matkalta....Oli monta vuotta kipeänä!!Mitäs sitä ny Twin Peaksin vuoksi ei kärsisi...

  VastaaPoista
 4. Mä en oo koskaan kattonu Twin Peaksia loppuun, se(kin) on mulle liian pelottava. Oon varustettu 3-vuotiaan aivoilla ja esimerkiks kun katsoin kerran jakson sarjasta Siskoni on noita, niin meinasin saada sydänpysähdyksen ja lisäks näin pari viikkoa painajaisia demoneista...Joten voit varmaan uskoa että vaikka Twin Peaksin tunnari ON hieno, niin mä en ikimaailmassa vois laittaa sitä soittoäänekseni - saati herätysääneks. Olisin ihan sekasin paniikista.

  VastaaPoista
 5. Talle: Joo, James se on, se on mun suosikkini kans. Ja naiskaunotar on se toinen niistä kahvilan pimuista... Sen sijaan se donna nyt on vähän outo...

  Sini: Se on sopivan rauhallinen tunnari aamuherätykseen. Nykyään on Carpentersin We've only just begun, joka niin ikään on kauhuelokuvasta 1408, joka tuli muutama päivä sitten telkastakin.

  VastaaPoista