lauantai 29. lokakuuta 2011

86# Naapuri

Siitä on ollut ennenkin huolta. Naapurista.

Hyvä naapurihan on sellainen, että sitä voi korkeintaan moikata. Ei pysähdy juttelemaan. Ei kyttää. Ei melua, eikä rymyä, eikä käytä huumeita eikä juopottele eikä omista lemmikkikäärmeitä tai -hämähäkkejä. Aina parempi, jos on hiljainen ja hajuton ja mauton. Ja kunniallinen.

Mun seinänaapurissa asuu 50-vuotias yksinelelevä äijä. Työtön se on, ja tottakai alkoholisoitunut ja syrjäytynyt. Kavereita sillä ei juuri käy - naisesta nyt puhumattakaan. On jaksoja, jolloin ukko on välillä jopa ok, se revittää karaokea mutta päiväsaikaan. Iltaisin ei kuulu seinänläpi kuin kuorsaus tai aivastus.

Nyt ukosta ei oltu kuultu mitään aikoihin. Sen ulko-oveen oli ilmaantunut keltainen post it tarra, jossa kerrottiin, että häntä on yritetty tavoittaa, ja toivottu, että ottaisi yhteyden kaveriinsa. Lappu oli ovessa toista viikkoa, kunnes se viime viikonloppuna katosi ovesta.

Maanantaina aamuyöllä heräsin jossain vaiheessa kolinaan. Kuulin, miten rapussa möykkäsi joku. Välillä soitettiin ovikelloa, välillä taottiin ovea nyrkeillä tai sitten joku vain käveli ovea päin. Jaaha, naapurihan se varmaan siellä. Aina kun olin valahtamaisilla uneen, ovikelloa soitettiin. Menin sitten katsomaan ovisilmästä, siellähän se naapuri oli tillin tallin. Välillä soitti minun ovikelloa, välillä vastapäisen naapurin, ja välillä vain huojui tai keskittyi pystyssä pysymiseen. Äijä on varmaan hävittänyt taas avaimensa ja tullut lehdenjakajan imussa rappuun.

Yöunet jäivät siis taas joihinkin vaivaisiin tunteihin. Nousin seitsemältä. Rapusta kuului örinä, mutta ovisilmästä ei ihmispersettä enää näkynyt. Oli ilmeisesti jostain syystä noussut kerrosta ylemmäs. Örinä kuului vieläsilloinkin kun lähdin töihin. Huoh.

Tämä ei ole ensimmäin kerta kun näin tapahtuu.

Pari päivää myöhemmin näin äijän taas pyörivän sekapäisenä parkkipaikalla joskus kahdeksan aikaan illalla. Huutelevan kaikenlaisia saatania. Päätin lähteä evakkoon porukoille.

Vituttaa tämä paskasa. Mitä sille voi tehdä? En koe olevani niin synnitön, että tekisin siitä valituksen jonnekin, miksei joku naapuri voi tehdä? Joku kyllä kävi kerran sen ovea takomassa kun se luukutti musiikkia (päiväsaikaan) lujalla, mutta se ei kuullut ovikelloa, joten naapuri ilmeisesti jätti asian siihen. Lisäksi muo huolestuttaa, että mitä jos se sammuu joku kerta röökin kanssa kämppäänsä? Polttaa ittensä ja meitin.

Alakerran naapurissa asuu vastaavanlainen jätkä. Senkin löydin pari kertaa rapusta sammuneena kun lähdin aamulla töihin, oli hajoittanut nimitaulut ja lastenratteet ja heitellyt tavaransa pisin rappukäytävää. Kerran näin sen kusevan ovea päin. Ja semmosta pientä. Mutta se äijä vähän ryhdistäytyi, hankki koiran ja muijan (en muista kummassa järjestyksessä), eikä ole enää toikkaroinut. Mutta tällä seinänaapurillani on tuskin vastaavaa mahdollisuutta. Se on puhtaasti sekopää ja hullu juoppouden lisäksi.

Kyllä mäkin olen varmaan joskus huudattanut musiikkia, ja mulla on käynyt humalaisia vieraita (ei sillä että itse olisin kännipäissään siellä ollut;)). Mutta joku roti hei sentään. Ei työssäkäyvä veronmaksaja jaksa kuunnella tuommoista arkiyöt läpeensä!

Mainitsinko jo, että asunto on kaupungin vuokra-asunto? Kommunistithan haluavat aina lisää näitä kaupungin vuokra-asuntoja. Joo saatana, olisin kyllä niin paljon tyytyväisempi jos tämäkin sekopää asustelisi ulkona pahviroskiksessa. Miksei nuo kaupunginkämpät voi edes sijaita jossain maalla, etteivät häiritsisi kunniallisia ihmisiä? Niitä, jotka nämä asunnot maksavat?

Ehkä käy niin kuin silloin kerran eräässä kerrostalossa missä asuin. Siellä alkoi kerran haisemaan saatanasti, ja sitä ihmeteltiin, ja kämppiin jaettiin tiedote, että sovittuna päivänä käydään kaikki asunnot läpi ja tutkitaan hajun lähde. Tulin sitten yhtenä päivänä kotiin ja haju oli poissa ja lippu puolitangossa.

Tampereella naapurissani asui huumemies. Se kävi joskus illalla niitä kamoja minulle kaupittelemassakin, samalla kun pummi röökiä :| Just. Sitten on tätä peruskyttääjämummoa ollut naapurissa, joka spämmää "heippa-lappujaan". Milloin valitellaan, kun olen roskastanut pihan ja milloin valitellaan kun paukutan ovia liian kovin kiinni.

Toisaalta, kerran olin menossa kaverilleni. Siinä oli rapun ulko-oven edessä semmonen summeri, ovi oli lukossa päivisinkin. Soitin summeria, ja sitten naapuriparvekkeelle ilmaantui joku vanha akka huutamaan: "Ei oo Jani kotona. Lähti jotain tunti sitten, en tiedä minne." :D Jaaha, ok.

Broidilta puolestaan kysyttiin nimettömästi lapulla: "Miksi käyt suihkussa aina klo 22:n jälkeen? Omakotitalo olisi sinulle parempi paikka."

Näin on. Ei nuo kerrostalot ole luotu ihmisille. Tai väärin - ehkä ne on, mutta naapurit eivät ole.

4 kommenttia:

 1. Nauroin noin 8 kertaa. Tai vähintään 8 kertaa. Se taitaa olla yhden postauksen ennätys. Kiitos. (naurattaa edelleen)

  VastaaPoista
 2. Kinkkinen juttu tollanen naapuri... Vanhempani asuu vieläkin kerrostalossa ja kun olin muksu,seinänaapurina asui sellainen vanha harmiton juoppo.Välillä se soitteli meidän ovikelloa ja kun meni avaamaan,antoi meille appelsiineja tai jotain muita hedelmiä...Harmiton se oli,lapsien ei tarvinnut sitä koskaan pelätä vaikka se retkiltään kännissä kotiin örvelsikin joskus.Rappukäytävässä haisi pahalle silloin kun se oli ollut liikkeellä,vanha viina ja tupakka.Haju tulee nenääni kun ajattelenkin!Kerran sen ovi oli auki ja jotain mölinää kuului,isä meni katsomaan mikä homman nimi ja "Misku" makasi halvaantuneena kämppänsä lattialla.Isä soitti ambulanssin ja koskaan ei ukkeli palannut enää kotiinsa.
  Sit eka oma kämppäni oli vuokrayksiö talossa jossa muut omistusasuntoja.Koskaan en saanut mitään lappuja tai muistutuksia,elelin sangen siivosti siinä ilmeisesti.Sen jälkeen oonkin asunut aina rivarissa,olisi outoa muuttaa nyt kerrostaloon...

  VastaaPoista
 3. Eihän tässä muuta ratkaisua sulla ole kuin muuttaa muualle. Tai on vaihtoehto b ), eliminoi naapurisi tai osta sille oma kämppä muualta =D

  VastaaPoista
 4. Mua ei naurata se naapuri ollenkaan... Pitäisköhän olla niin ilkeä että sujauttaisi sille jonkun heippa-lapun postiluukusta joku kerta? "Mielestäni omakotitalo olisi oikea paikka sinulle" jne :)

  VastaaPoista