perjantai 28. lokakuuta 2011

85# Subway

Kävin ensimmäistä kertaa Subwayssa v. 2004 Liverpoolissa. En muista oliko niitä silloin jo Suomessa, mutta voi vittu mikä moka kun olin niin pihalla mitä tapahtuu ja sekaisin kaikkien valintojen kanssa. Olisin ollut Suomessakin sekaisin, mutta sitten vielä kun paksu jätkä kyselee tiukkaan sävyyn mitä valitaan työläis- & scousemurteellaan, niin olin vähän kujalla. Enhän mä tiedä niitten juttujen nimiä suomekskaan, saatikka englanniksi.

Nykyään käyn suunnilleen kerran viikossa syömässä Subwayssä. Yleensä ruokiksella, silloin kun työmaaruokalassa on pahaa ruokaa. Vorschmakkia tai jotain sellasta. Mutta välillä käyn siellä lomallakin. Voisin harkita jopa käydä ulkomaillakin... Kotisubissanikin on lähes aina joku ulkomaalainen asiakas, ja hyvin sekin näyttää selviävän siellä, miksen siis minäkin.

Mun suosikkini on grillattu kananrinta, vaaleeseen kokonaiseen leipään. Ei kai nyt puolikkaita syö kukaan muutenkaan... En ole hirveästi kyllä niitä muita maistanut, lihapullaleipää söin joskus mutta kyllästyin. Hyviä ne leivät on, ja täyttäviä, ei siinä mitään.

Sitä Subin ateria-juttua mä en kyllä tajua ollenkaan?? Siis semmonen saavillinen limua ja keksikö tekee siitä aterian? Yyh... Pelkkä leipä mukaan, se toimii mulla. Hävettää tunnustaa, mutta se patonki on niin hankala syödä, etten osaa syödä sitä suoraan pakkauksesta, vaan mun pitää aina kiikuttaa se lautaselle ja aterioida se veittellä ja haarukalla :P

Toinen juttu mikä siellä ärsyttää on se tilaussysteemi. Sinänsä myyjät vaikuttavat tehokkailta ja ovat ripeitä ( mulla kestäisi yhden leivän teossa varmaan 15 minuuttia - en tiedä miten Sub perehdyttää työntekijänsä, onko niillä jokin harjoittelurata?), mutta joka kerta ne ottaa tehtäväkseen kolme leipää kerrallaan. Sitten ne kysyy kaikki kysymykset etukäteen, pistävät leivät uuniin pikapaistumaan, ja puuhaavat välillä jotain muuta, ja sitten ne joutuvat taas kysymään samat kysymykset uudelleen kun ehtivät jo unohtamaan miten se nyt oli? Oliko se kaikki mausteet ei kun täytteet? Tuliko kuitti, ei vai? Kas tässä leipä ja kuitti.

Mutta mitä siitä, vaikka tuleekin vähän hermostunut olo katsellessaan sitä myyjien huseeraamista. Tämähän nyt on vain suomalaista mentaliteettiä, että jostain pitää valittaa kun ei muuta keksi :D Hyvä ketju se on, olen oikein onnellinen että sellainen on saatu Suomeenkin, kun yleensähän kaikki maailmanlaajuiset ketjut kiertävät Suornen kaukaa. Ei nyt Abrakebabran (jos käytte Irlannissa niin kannattaa tsekata tuo) tasoa, mutta eri hyvä kuitenkin!

Mitähän sitä ruokiksella tänään söisi?

3 kommenttia:

  1. Subin leivät on kyllä hyviä.Ekan kerran uskaltauduin moiseen urpoilemaan kerran ollessani Itäkeskuksessa,edelläni oli joku tumpelo ja mä kans uskaltauduin sitten tilaamaan.En muista mitä otin.Täällä Hämiksessä onkin sitten tullut käytyä monenmonituista kertaa.Mun suosikkileipäni on hunajakaura ja yleensä otan päivän subin eli milloin mitäkin.Puolikkaan otan aina,se kokonainen tuntuu liian isolta.Vai lautaselta syöt... ;)
    Isäntä ei oo ikinä käyny siellä,joten vein sen viikolla syömään sinne.Oli kuin joku pikkupoika kun sanoin että "ite saat sanoa mitä salaattia otat" ja sit se luetteli tädille...Tykkäs kyllä.Se on kyl niin et ne hoitaa useammankin asiakkaan tilauksia samaan aikaan ja pirun näppäriä ovat.Peukut sille!

    VastaaPoista
  2. En olisi ikinä uskonut, että kukaan voisi syödä subia haarukan ja veitsen kanssa! :D

    En oo vielä koskaan ottanut kokonaista. :) Yleensä otan aina puolikkaan clubin parmesan-oregano- tai hunajakaura-leivällä. Subway on kyllä niin paras paikka. En ole sen koommin juurikaan käynyt Hesessä tai Mäkkärissä, kun meille tuli Subway.

    VastaaPoista