keskiviikko 5. lokakuuta 2011

78# Pahoinpitely

Olin sunnuntaina parilla tuopillisella kaverini kanssa paikallisessa pubissa. Pub on perehtynyt erikoisiin oluisiin, on hinnoiteltu niin, ettei pahimmalla roskaväellä ole sinne asiaa. Paikka on ollut aina rauhallinen, ihmiset hyväkäytöksisiä, sellainen siisti baari. Jopa viikonloppuisin.

Sunnuntai-iltana, puoli kahdeksan kieppeillä, kiskoessamme toista olutta naamariin ja jutellessamme viime aikojen kuulumisia, viereisessä pöydässä alkaa tapahtua. Ei huutamista tai muuta riitelyä, mutta yhtäkkiä juomat lentävät ensin pitkin seiniä, sen jälkeen lentävät lasit ja tuopit. Kaksikko käy toistensa kurkkuihin kiinni, painivat, hakkaavat toisiaan nyrkeillä naamaan, hakkavat toisiaan patteria ja lattiaa vasten. 160 senttinen baarimikko ryntää urheasti väliin, pöytäseurueen muut tyypit huutavat, että antaa niiden tapella. Minuutin vääntämisen jälkeen baarimikko saa irroitettua pukarit. Toinen on värjäytynyt kauttaaltaan verestä. Lattialla on iso verilammikko. Toinen pukari on lähdössä pois, mutta baarimikko saa käskettyä hänet toiseen nurkkaukseen. Toinen makaa edelleen verilammikossa, kasvot muussina. Pöytäseuruetta ei heitetä ulos, he hakevat lisää juotavaa ja jatkavat juttelua niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Ihmiset soittavat ambulanssia ja poliisia paikalle. Niiden tulo kestää älyttömän kauan, kaksikko alkaa tappelemaan uudelleen. Soitetaan uudelleen poliisia. Myös toiset asiakkaat alkavat hermostua tappelevan pöytäkunnan muuhun seurueeseen. Tilanne on eskaloitumassa pahasti.

Ensimmäisenä paikalle tulee ambulanssi joka kärrää pahemmin siipeensä saaneen veks. Pian tulee poliisi, vie toisen nujakoitsijan autoon ja jää ottamaan baarimikolta lausuntoa.

Seuraavana päivänä verilammikko on luututtu lattialta pois. Lehdessä ei ole verilöylystä mainintaa. Jos olisikin, niin se olisi luultavasti "nujakointi" tai "tukkanuottanen". Tappelijoiden taustasta ei varmastikaan sanota mitään, ettei ole - mikäs se termi nyt olikaan - vihapuhetta. Tai leimaamista. Yksittäistapaushan se on tämä. Seurauksena on kenties pienimuotoinen sakkotuomio - ellei sitten mahdollista kostokierrettä oteta huomioon.

Tapahtuma tuntui pahalle koko illan ja seuraavan päivän. Mielenrauha järkyttyi, en mene enää kyseiseen lempipubiini koskaan. Olen toki nähnyt ennenkin kovia juttuja; kerran nähtiin vappupäivänä kun yksi puukotettiin - ja lehdestä luettiin seuraavana päivänä että jätkä kuoli matkalla sairaalaan. Kerran Turussa ohikulkevasta autosta tähdättiin aseella. Plus erilaiset onnettomuudet ja sairauskohtaukset. Onhan näitä.

On tämä paha paikka tämä lintukoto. Mitenköhän kamalaa muualla sitten mahtaakaan olla?

5 kommenttia:

 1. Meillä oli tänä syksynä henkilöstön kehittämispäivässä vartiointiliikkeen edustaja kertomassa turvallisuusasioista. Sanoi että kovin vähän mistään levottomuuksista uutisoidaan lehdessä. Sanoi että joku lauantai-ilta, kun heillä oli ollut todella kiirettä ja pahoja tappeluita selvitettävänä ympäri kaupunkia, niin seuraavana päivänä oli uutisoitu kaksi niistä tyyliin "ravintolassa nujakoitiin", vaikka monet olivat todella pahoja. Sanoi että kukaan ei uskaltaisi liikkua iltaisin kaduilla, jos ihmiset tietäisivät kuinka paljon tässäkin pikkukaupungissa tapahtuu.

  VastaaPoista
 2. Mikä kumma saa ihmiset tappelemaan fyysisesti ? Sanallisesti voisin kamppailla, muttei mies halua ja parempi niin, ei ole jälkikäteen kiva muistella miten puoliso nimitteli lehmäksi/hulluksi ym. Mä olen vissiin kunnolla huutanut silloin, kun tytär asui vielä kotona ja riitely alkoi heti sen tultua koulusta. Puol tuntia huudettiin ja sit loppuilta sujuikin hyvin, ei siis olla pitkävihaisia.

  Auts, olenhan mä tapellut oikeastikin, siitä on vain niin kauan aikaa. Joskus ex hakkas mua milloin mistäkin syystä ja lopulta opein antamaan takas ja kun heppu oli pieni, sehän lensi kivasti...Katkaisin mä siltä hampaankin, ai jummi, mähän olen väkivaltainen, yäh ! Perun täten kysymykseni.

  VastaaPoista
 3. Ei kai sun taloudesllista suunnittelua harrastava kaverisi olisi suostununut edes menemään pupiin, joka on hinnoitellut roskaväkeä ulos...

  VastaaPoista
 4. Noh,vastaavanlaisen nujakan olen nähnyt täällä lähibaarissa ja ihan paikallisten asukkaiden järjestämänä.Eipä siitäkään lehdessä mitään mainittu.Yhteen aikaan kaupassa painittiin asiakkaiden ja vartijoiden toimesta lähes joka päivä,poliisia sai olla soittamassa päivittäin milloin mistäkin syystä.Ei tää mikään lintukoto oo piiitkään aikaan ollutkaan,jossain tapahtuu aina ja ne pahimmat jutut tapahtuu kodeissa ja suurin osa niistä ei tuu ikinä julki.Tervetuloa todellisuuteen!

  VastaaPoista
 5. Kärsivällisyys erottaa meidät alemmista lajeista.

  Ja Suomi "lintukotona" nyt on pelkkä myytti ollut aina. Länsi-Euroopan väkivaltaisempia maita se on, ja siitä varmaan on jonnin sortin tutkimuksiakin tehty jos jaksais googlailla.

  VastaaPoista