maanantai 3. lokakuuta 2011

76# Valkoinen heteromies

Facebookissa törmäsin tämmöiseen linkkiin. Näin nopeasti sanottuna se on tätä ilmastonmuutossoopaa. Jokainenhan saa uskoa mihin haluaa, kunhan se nyt ei ole sinänsä vahingollista. Mutta että tämmöstä paskaa julistetaan yliopistossa, verorahoilla? Ei helvetti. Mä vielä oletin, että tommoset yliopisto-luennoitsijat olisivat fiksua väkeä, vaan mitä vielä.

Yhtenäistä näille ilmastomuutoslässytyksille on, että kaiken pahan alku ja juuri on se kuuluisa valkoinen heteromies, joka kaikki maailman kärsimykset on teoillaan aiheuttanut. Syyllistämiskelpoinen kaveri. Eli siis itä-Afrikan nälänhätä johtuu siitä, että länsimaissa kaurapuuro keitetään liedellä eikä lämmitetä mikrossa? Miten tämmöstä roskaa voidaan edes väittää?

Ja jos nyt ajatellaan hypoteettisesti, että täällä ruvettaisiin kaurapuuroa lämmittämään mikroissa ja ilmasto muuttuisi niin, että elinolot Afrikassa kohenisivat. Mitäs sitten? Väestöhän lisääntyisi räjähdysmäisesti kun ei luonto korjaisi heikkoja yksilöitä pois? Ongelmat eskaloituisivat eksponentaalisesti.

Ei. Maapallolla on vain liikaa väkeä. Niin paljon, ettei maapallo pysty enää sitä ylläpitämään. Kurjuus johtuu siitä. On ihan paskanhaile millä minä aamupuuroni lämmitän. Ikävää, mutta näin se vaan on.

Todennäköisesti kun uusi ihminen syntyy, se syntyy juuri jollekin kurjalle alueelle. Mä olen tehnyt semmoisen testin Heurekassa, että jos nyt syntyisin, niin millainen elämäni olisi. Synnyin Sudaniin ja tekisin 12 tunnin työpäiviä 8 dollarin päiväpalkalla, enkä osaisi lukea eikä elinikäennusteeni olisi kovin mairitteleva.

 Elämässä on kyse kahdesta asiasta;
a) hyvästä tuurista 90%
b) puolensa pitämisestä 10%

Mutta tämähän on epäreilua, eikä elämä voi toimia silleen. On löydettävä syyllinen. Kirjoitan tätä lauantaina. Kävin äsken vessassa, vedin pyntyn juomakelpoisella vedellä samaan aikaan kun keittiössä paloi valo, ja tietokone ja televisio olivat päällä. Ajattelin syödä tänään lihaisan kebabin, joka on tehty lihakarjasta joka on piereskellyt metaanikaasua niin, että Afrikassa kuivuus jatkuu. Iltapäivällä menen kullun luo saunomaan, kiuas lämmitetään sähköllä, jota ei varmaan tuulivoimalla ole tuotettu. Sitten yksityisautoillen keilaamaan. Ja arvatkaa mitä - en todennäköisesti tule tuntemaan hetkeäkään huonoa omatuntoa tai pistoa sydämessäni. Nautin elämästäni ja viikonlopusta sen minkä voin, enkä murehdi liikoja. Maanantaina menen työhön, maksan kovat verot, jolla ylläpidetään esimerkiksi Helsingin yliopistoa ja maksetaan ilmastonmuutoksista paasaavien palkat.

Se on tämä valkoisen miehen taakka semmonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti