maanantai 19. syyskuuta 2011

69# Mökkiviikonloppurapo

Perjantaina lähdin töistä puoli kolmelta, kävin hakemassa kamat kämpiltä ja lähdettiin siitä sitten samantien. Kello oli vartin yli kolme, mutta Hesan päässä oli aivan uskomattomat ruuhkat, jota piisasi melkein Lohjalle saakka.

Käytiin syömässä Salon Piihovessa. Otettiin lehtipiffit, oli kyllä niin naurettavan näköinen sapuska, ettei tiennyt itkeäkö vai nauraa. Kuiva lätyskä leike oli viskattu ranskalaisten perunoitten päälle, ja sivuun viskattu puolikas maissi. Kusihätä oli kova, joten siinä mielessä paikka toi helpotusta. Pelasin myös semmosta hedelmäpeliä, josta voitinkin 20€. Siinä oli jotain semmosia SPR:n nälkäpäiväkerjureita, annoin heille kympin. Kyllä tuli hyvä mieli kun sai taas tuettua afrikkalaisia heimopäälliköitä ja aseteollisuutta.

Mä olisin ollut valmis ajamaan, mutta en saanut kuskin virkaa :O Jatkettiin siitä matkaa sitten eteenpäin, Turun jälkeen poikettiin hakemaan broidi mukaan. Ei siinä ehditty kauaa pysähtymään, kiire oli jo mökille. Matkaan tuhlautui kuitenkin yli 4 tuntia aikaa. Uudenkaupungin jälkeen pieni chihuahua tuli tiellä vastaan, oli reppanan näköinen. Ties mistä se oli karussa, ja oli jo kypsä nousemaan meidän autoon, mutta kuski ei sitä huolinut :( Kivahan se olisi ollut lemmikkinä viikonlopun, sunnuntaina oltaisiin voitu kookletella joku paikallinen kenneli ja viedä se sinne.

Ilahduin, kun matkalla oli tienviitta Vasikkakariin, ja kadunnimi oli nimetty Vasikkarintieksi. Mun kirjallinen tehostaminen alkaa tuottamaan jo tulosta :) Sehän meni silleen, että jos oli kaksi samaa tavua peräkkäin, niin toisen voi jättää pois, kuten juuri tässä tapauksessa on sangen nerokkaasti tehty.

Ehdittiin perille ennen pimeää. Purettiin kamat, odoteltiin saunan lämmitystä ja ryypiskeltiin siinä kaljaa. Luettiin mökin vieraskirjaa. Parhaimmillaan siellä oli ollut 80 henkilöä, joten iso mökkihän se on.

Sen jälkeen saunottiin. Viime vuodesta sinne oli tullut jumalattoman kirkas lamppu; aikaisemmin siellä oli ollut niin pirun hämärää, kun lamput sijaitsevat lauteiden alla. Sauna on jumalattoman iso, ja kiuaskin melkoinen pömpeli; sen lämmitykseen kuluu useita tunteja, eikä se tunnu olevan muutenkaan mikään hirmutehokas.

Broidi kävi uimassakin, mutta muut jättivät väliin. Oli jo säkkipimeää, eikä musta meri tuntunut kiinnostavan. Olin ostanut aiemmin mökille vesilämpömittarin, se näytti pinnasta +15 astetta.

Saunan jälkeen syötiin nakkeja ja semmosta, tempaistiin muutamat bisset ja mentiin hyvissä ajoin nukkumaan.

Lauantaina broidi heräsi jo ennen kahdeksaa. Vähän vituttikin semmonen, kun sitten se herätti kaikki muutkin ja alkoi niin kamala kolina ja meno. Mä en saanut nukuttua edes parvella, ja unta mä tarvitsisin. Porukka alkoi sitten ryypiskelemään ennen yhdeksää...

Aamupäivällä osa porukasta marjasti ja osa kävi kalastelemassa ja osa istui laiturilla muuten vain. Ei satanut, mutta ympärillä kieppuivat raskaat pilvet, ja lämpöä oli maagiset 13 astetta. Syksy on tullut.

Ainoa hyödyllinen asia mitä saatiin aikaiseksi, oli lamppujen vaihto pihan valotolppiin.

Syötiin vähän lounasta, menin sen jälkeen ottamaan pienet päikkärit. Sillä välin osa jatkoi kalastusta. Saivatkin jopa muutaman kalan.

Meduusoja oli vähän saakelisti. Semmoisia vaaleanpunaisia näkyi laiturin päässä lillumassa kerralla kolmisenkymmentä. Ällöjä.

Niistä huolimatta innostuin pulahtamaan mereen uimaan. Oli kyllä suht raikasta vettä :P Mutta selvitti vähän päiväunen ja oluen pöpperöittämää nuppia.

Aloitettiin lämmittämään taas saunaa, ja lämmitykseen + saunomiseen menikin monen monta tuntia. Sen jlkeen nautittiin krillatut makkarat ja piffit, ja olutta. Porukalla menikin sitten tässä vaiheessa hieman yli... Kusta ja oksennusta piisasi, mutta ei tästä sen enempää. Liian kamalaa kerrottavaksi :D Nukkumaan päästiin jo puoli kahdelta.

Aamulla herättiin taas ennen yhdeksää. Oli kyllä apeata porukkaa, ei voi muuta sanoa. Ilma oli täysin tyyni ja aurinkoinen, joten olisin halunnut viettää mökillä aikaa nauttien viimeisistä lämpimistä päivistä... mutta porukka oli niin hajalla, että piti lähteä jo heti puolen päivän kieppeillä.

Matkalla pysähdyttiin syömään kebab-paniinit. Hyvälle ne krapulaisen suussa maistuivatkin. Muuten ajettiin aika reippaasti, ja aikaa meni ehkä se 4 tuntia.

Väsymys oli kyllä kova kun kämpille pääsin. Purin kamat ja katsoin kun Tottenham teurasti Liverpoolin 4-0. Enpä ole yhtä paskaa Liverpoolia nähnytkään... Palasin porukoille syömään mautonta ja sitkeää porsaanlihaa ja saunomaan ja odottelemaan kauhulla liskojen yötä. Varmasti sellainen oli reissusta palkintona.

Pari kuvaa oheen:


Menomatkan liikenneruuhkaa.

Laiturilla.

Merivesi +15.

Vene.

Lauantain lounas.

Pietarin kalansaalis.


Kalja vai kepponen?

Mustikat.

Kaljaa, pari kättä ja veneen keula.

3 kommenttia:

 1. Voi sitä chihuahua-raukkaa :(
  Ihan perus mökkiviikonlopultahan tuo vaikutti,kusineen ja oksennuksineen päivineen.Yäk.
  Hyviä kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Joo, ihmeellinen oli se rakki...

  Kyllä vähän meni joidenkinkin mökkeilijöiden homma överiksi. Ei tietenkään minulla.

  VastaaPoista
 3. No, pakkohan meikäläisen oli tehdä salavisiitti tännekin päin ja olen kyllä nauranut ihan ääneen moneenkin otteeseen. Edellisen postauksen vaipat revitti meikää erityisesti. Ja tämä postaus sen todisti: usko kooklea ! Olisit ottanut mukaan ne vaipat. :D

  VastaaPoista