tiistai 6. syyskuuta 2011

62# Curry

Muudan Jari Curry oli aikoinaan oikein kovan luokan kiekkomies. Puhumattakaan Kurt Curry Lindströmistä, joka voitti Suomen ensimmäisen junttikullan jääkykässä.

Ehkä tämän maailman huonoimman aasinsillan kautta mausteeseen, curryyn.

Koska olen jo dumannut ananaksen ja sienen, on nyt vuoro curryn. Kovan luokan juttu jossain Intiassa ja Pakistanissa, jossa curry on ymmärtääkseni ruokalajikin oikeen. Tai sitten se on vain brittien entisen siirtomaan aikaansaama suuri väärinkäsitys.

Mutta täyttä paskaahan se on. Kyllä mäkin jotkut mausteet hyväksyn, kuten suolan ja pippurin ja valkosipulijauheen ja jauhelihamausteen ja näiden yhdistelmät. Mutta curry, hyhhyh. Lisäksi se on niin läpikuultava maku, että pienikin ripaus sitä riittää pilaamaan koko aterian.

Ja eniten siis ihmetyttää, miksi Suomessa pitää joka helkkarin kanaruokaan tunkea se saatanan curry? Sama juttu kuin tartar kastike kalapuikkoihin, ananas pitzaan ja sienikastike leikkeeseen. Kun niin on aina tehty, eikä kyseenalaisteta asiaa ollenkaan. Vaikka kukaan ei pidä currystä, ananaksesta, sienistä tai talvesta eikä kukaan nauti kuulaista syyspäivistä takan ja punaviinin ääressä koska vain marginaaliosalla ihmisistä on semmoinen tilanne missä sen voi suorittaa, flunssaa ei ole nyt liikkeellä, kenestäkään ei ole kiva palata välillä töihin loman jälkeen ja että rikaskin voi olla onnellinen. Mutta tämä on taas tätä iskostamista, jossa ei ole mitään perää, kunhan kusetetaan hyväuskoisia.

Pitäkää kurrynne.

Arvasiko joku mitä söin lounaaksi työmaaruokalassa?

6 kommenttia:

 1. Curry on helppo nakki, mut VALKOSIPULI pitäisi lailla kieltää. Curry ei haise etovalta paistettaessa. Curry ei maistu oksennukselta. Curry ei pilaa ruokia. Curry ei saa ihmisten henkeä löyhkäämään kaatopaikalta. Curry ei närästytä. Curry ei pilaa ruokia. Vielä kun tutkisivat curryn terveellisyysvaikutukset.

  VastaaPoista
 2. Curry tekee juuri nuo kaikki edellämainitut asiat. Valkosipuli, njamsk.

  VastaaPoista
 3. Hernekeittoa syödään torstaisin... siinä muuten on kanssa vähän tavallisen vittumainen ruoka :D Pitäisi oikein "kokkailla" sitä tässä joku kerta.

  VastaaPoista
 4. Eikö teillä ole kuin yksi ruokavaihtoehto??

  VastaaPoista
 5. Söit varmaankin ananaspizzaa?
  Curryhan on mausteena sellanen,että siinä on miljuunaa muuta maustetta yhdessä ja sillä saatu aikaan moinen sekoitus.Ihmettelin aina kun brittisarjoissa mentiin pubiin ja sit currylle,ihmettelin että mitä hittoa menevät syömään pelkkää maustetta...

  VastaaPoista