maanantai 22. elokuuta 2011

55# Televisio

Eilen menin sitten porukoille sitä uutta telkkaria asentamaan. Kuten arvata saattaa niin aikaa vievä hommahan se oli. Ensin jo paketista purkaminen, sitten jalustan kokoaminen, sitten vanhan irtikytkeminen, sitten uuden kytkeminen tallentavaan digiboksiin sekä dvd:hen... Kanavien virittäminen, käytön opettelu, kiintolevyn asennus, mutsin opettaminen miten telkkari toimii... Kolmen tunnin juttu.

Enkä edes saanut dvd:tä ja tallentavaa digiboksia kytkettyä, koska tässä uudessa telkkarissa ei ollut kuin yksi scart-liitäntä, vanhassakin oli sentään kaksi!? Ja kun yhdistin scartin dvd:stä ensin digiboksiin ja sieltä telkkariin, niin sain kyllä telkkarin toimimaan, sain boksinkin toimimaan, mutta dvd:tä en saanut toimimaan kuin 15 sekuntia, sen jälkeen se joko a) hyytyi niin että kuva katosi täysin tai b) kuva näkyi punaisena. Täysin mystistä. Niin taisi olla kyllä vanhassakin telkkarissa, mutta vanhassa telkassa oli kuitenkin kaksi scartti-liitäntää, joten sen sai sitä kautta toimimaan. Tietääkö joku, miksi tuo tv noin käyttäytyi?

Noh, sain kuitenkin tietokoneesta ulkoisen kovalevyn, joka oli jäänyt turhaksi, kytkettyä telkkariin ja tallennettua sitä kautta ohjelmaa siihen. TV:n valikot olivat kyllä suht hankalia ja epäloogisia... Kyllä on mennyt laitteet monimutkaisiksi, kun ei osaa enää telkkaria käyttää.

Tänään pitäisi sitten hakea porukoilta heidän neljä vuotta vanha telkkarinsa omaan kotiin. En tosin tiedä tekeekö sillä televisiolla mitään, ainakin porukoilla se kaatui monta kertaa illassa niin, että piti irroittaa sähköjohdot kun ei telkka enää reagoinut mihinkään muuhun. Saas nyt nähdä. Olisihan se kyllä isompi ja hienompi kuin muorin 80-luvun salora, mutta jos se ei toimi senkään vertaa... Varsinkin kun tarvitsen edelleen digiboksin, kun siinä on sentään kortinlukijat jne. Ja kyllä mä haluan ohjelmia tallentaakin. Vaikken tallentaisi, niin haluan että se mahdollisuus on olemassa.

Kyllä 80-luvulla oli niin paljon helpompaa kun ei ollut mitään saakelin scartteja eikä dvd:itä eikä digibokseja. VHS toimi aina!

6 kommenttia:

 1. Tosiaan kyllä ennen oli helppoa. Nosta televisio paikoilleen tv-tasolle. Antennijohto tv:hen kiinni. Pistoke seinään. Tv päälle ja katsele. Ja kaikki osasivat käyttää. :)

  Kyllä ohjelmien tallennus silti nykyään on herkkua. Se oli sitä ainaista videokasettien pläräämistä ja etsimistä, kun piti kiireellä saada joku ohjelma talteen. Nyt saa näpytellä vaikka koko illan ohjelmat nauhalle. Kun vaan ehtisi sitten joskus katsoakin niitä. :)

  VastaaPoista
 2. Mun dvd-kuva on kahdesti näyttänyt jotain muuta väriä kuin normaalia - punaista ja vihreää. Toisella kerralla auttoi scart-johdon vaihtaminen ja toisella piti vaihtaa dvd:n sisääntulosignaali av2:sta av1:ksi siis siellä dvd:n asetuksissa eikä telkkarin, mystistä...

  VastaaPoista
 3. Hmm, tuo sisääntulosignaalin vaihto olisi voinut olla kokeilemisen arvoinen. Tuossa haittaa jo sekin, että kun vehkeet eivät ole minun enkä käytä niitä kuin harvoin, niin en osaa edes käyttää niitä kovin hyvin. Ja en ala lukemaan kolmen eri laitteen satasivuisia manuaaleja :) Olkoot, mä olen parhaani yrittänyt niiden vehkeiden kanssa, ja tuo kovolevyn saaminen pelastaa riittävästi.

  Nyt on myös itselle asennettu telkka. Kyl kelppa!

  VastaaPoista
 4. Ihan liian vaikeita juttuja mulle *lol*
  Kerran tilasin korjaajan, kun en saaut tv:tä päälle - heppu käski laittaa tv:n päälle painamalla aina nollasta, hyvin toimii eikä neuvo maksanut kuin 50e =D

  VastaaPoista
 5. Osaa kirjoittaakaan, mut se nyt mitään uutta ole.

  VastaaPoista
 6. No olipa arvokas neuvo :D

  VastaaPoista