sunnuntai 21. elokuuta 2011

54# Liirum laarum

Kirjotetaanpa pyhäpäivän ratoksi nyt tännekin jotain omaa maailmaa mullistavia tapahtumia.

Hmm.

Tiistaina kävin pumppaamassa pyörän gummit. En tiedä, ovatko ne tyhjentyneet itsestään vai olleet jo tyhjillään alusta saakka, mutta ilmaa niihin oli saatava. Olin jo aiemmin ostanut sellaisen pienen pumpun, jossa luvattiin, että se käy venttiiliin kuin venttiiliin, ja sijoitin muutaman euron sellaiseen ajattelematta sen kummemmin asiaa. Noh, vitut se mitään siihen kävi. Pyöräkellarissa oli kiitettävän paljon pumppuja, joita lainailin, mutta yhdelläkään niistä ei tehnyt hevon helvettiä. On mennyt maailma kummalliseksi kun ei osaa enää pyörän renkaita pumpata... Venttiili oli sellainen kuin autoissa, joten piti sitten mennä huoltoasemalle. Mulla on kilometri huoltoasemalle, mutta entäs jos asuisin jossain maalla, jonne bensikselle voi olla matkaa ties miten paljon? Ja olisi vaikka rengas ollut täysin tyhjillään vaikkapa paikkauksen jäljiltä? Noh, tästähän voimme tehdä kehäpäätelmän, että ei kannata asua maaseudulla.

Noh, näppärästi kävi bensiksellä renkaan täyttö. Ainoa vaan, etten tiennyt, millainen ilmanpaineen kuuluisi olla. Henkilöautoissahan se on jotain päälle 2. Muistelin, että pyörän ohjekirjassa olisi annettu arvoksi 3-6, mutta eihän mikään haarukka voi olla noin suuri? Laitoin sitten summamutikassa vitoseen, kun se täyttyi suht helpolla siihen saakka, ja rengas tuntui painettaessa kovalta. Ajaminen taas vähän oudolta, ja olin koko ajan varma että ne renkaat pamahtavat silmille.

Kotiin kun pääsin, niin netistä kun asiaa katsoin, siellä sanottiin paineiksi 2-4, mutta toisaalta ohjekirjassa oli se 3,5-6, vähän niin kuin olin ajatellutkin. Äh, olkoot 5.

Mitähän muuta... Niin, mähän vaihdoin kesäkuussa puhelinliittymäni DNA:han, kun olin niin kyllästynyt Elisaan. Taisi tulla tehtyä typerästi, koska nyt ensimmäinen puhelinlasku tuli. Oli pöyristyttävät 38€. Noh, tietysti lasku oli ylil 1,5 kk:n ajalta, ja olin tehnyt kaksi ulkomaan matkaa tuona aikana (mutta en muistaakseni käyttänyt puhelintani sentään niin paljon). Taisi tulla tehtyä nyt typerästi sittenkin tuon vaihdon suhteen. Elisan aikoina mulla oli kuukausi lasku yleensä alle 15€, joskus harvoin parikymppiä. Mulla on kuitenkin firman puhelinkin, jota saan käyttää myös omiin puheluihin, joten siinä mielessä turhaa maksella tommosia hintoja jatkossa. Saa nyt nähdä.

Mutta se mikä muo ärsyttää on nämä liittymäkauppiaat. OK, mähän otin DNA:nkin jätkältä, joka soitteli mulle niitä liittymiä kaupitellen. Mutta tänä aikana kun mulla on ollut tämä uusi liittymä, ainakin kolmesti on jo soiteltu kilpailevien liittymien toimesta kaupitellen liittymää. Siis luuleeko ne tosiaan, että mä vaihtaisin liittymää ennen kuin olen saanut ensimmäistäkään laskua? Vai eikö ne vain tiedä sitä, että olen DNA:lla uusi asiakas? Ja eikö noissa ole joku semmoinen vittumaisuus, että joutuu ainakin vuoden olemaan DNA:lla sopimuksen mukaan? Mullahan on  Soneran nettiliittymä, ja siinä pakkoasiakkuus kestää vähintään 2 vuotta!! Ja ennen kuin se kaksi vuotta on kulunut umpeen, he hyvissä ajoin soittavat ns. uhkauspuhelun, jossa pakotetaan jatkamaan sopparia kahdella vuodella, tai muuten käy kalpaten, eli hinnat nousevat pilviin tms.

Viimeinen asia: Kävin perjantaina ryyppäämässä. Meillä oli semmoisen bileet, jossa nähtiin vanhoja kavereita, joita ei oltu nähty vuosiin. Pääjärjestäjän kanssa olin ottanut jo aiemmin asiasta yhteen, kun hän kyselee minulta, ketä kannattaisi kutsua. Hän väkisin vaati kutsua ihmisiä, jotka eivät mielestäni tule ihan-niin-hyvin-toimeen keskenään. Noh, pääjärjestäjä jätti sitten itse tulematta, tai piipahti hän siellä parituntisen, ennen kuin lähti. Just.

Mutta hauskaa oli muuten, ja tuli testattua Hesan "mummotunneli". Olinhan mä tuolla ennenkin ollut, mutten ollut tietoinen nimestä, mutta monet sen tiesivät, joten kaippa tuo ihan virallinen nimitys oli. Joka tapauksessa, neljään asti tuli rilluttua, ei tullut mokailtua eikä riideltyä ja taksijonokin oli ihan siedettävä. Tosin kuskina oli tosi ärsyttävä mulkku; se ei jostain syystä ottanut mun edellä jonottanutta kyytiin, ja astuessani sisään muutenkin oli tosi tyly ja kiroili, ja sanoi, miten hänellä on oikeus valita asiakkaansa. Aika outoa; jos ei taksikuski kestä känniääliöitä, niin olisikohan syytä etsiä itselleen jokin uusi ammatti...

Mutta joo, lauantaina olikin sitten massiivinen krapula pitkälle iltapäivään. En jaksanut oikein katsoa edes Puulin voittoa Arsusta vieraskentällä ensimmäistä kertaa sitten 11 vuoteen. Pää särki ja huono olo muutenkin. Mutsi soitti; olivat ostaneet uuden telkkarin, ja olisi pitänyt lähteä sitä heti virittelemään, mutta en kyllä kyennyt. Vasta puoli kuuden maissa pääsin vähän ulos, kävin syömässä kebabin ja sen jälkeen lähdin J:n kanssa minigolffaamaan (jossa nuijin hänet perusteellisesti, peli kulki kuin juna krapuloista huolimatta), ja käytiin vähän kävelemässä vielä Vanhankaupungin lahdella.

Semmosta.

4 kommenttia:

 1. Mikä on mummotunneli??Naamakirjassa joku mainitsi asiasta.
  Vai ärsyttää liittymäkauppiaat...onneksi en ole itse enää soittelemassa :) Nythän on niin,että asiakkaan tietämättä ei saisi määräaikaisuutta laittaa matkaan mukaan,mutta jotkut puhelinmyyntifirmat on kusettaneet asiakkaita ja sanoneet että ei oo määräaikainen vaikka on,ja sitten kun asiakas on koittanut päästä liittymästään eroon niin se ei onnistunutkaan.
  Meillä Telefinlandilla ei myyty määräaikaisuuksia (paitsi jos osti puhelimen mukaan) ja lakimuutoskin tuli tuossa toukokuussa,että operaattori ei voi enää "ketjuttaa" sopparia eli jos oli aiemmin 12kk määris jonkun tarjouksen kera niin se jatkuu sitten toistaiseksi voimassa olevana,eikä operaattori laita siihen uutta 12kk heti putkeen perään miten ennen tehtiin...
  Ne listat mitä soitettiin saatiin Soneralta ja joskus vaan kävi niin,että sama asiakas on samaan aikaan monella eri listalla ja sit niitä puheluita saattoi mennä useammasta firmasta lyhyen ajan sisällä...

  VastaaPoista
 2. Telefinlandialta tuli toistaiseksi paras tarjous, 17,90 kk ; sis 8,5h puheluita + 1000 tekstaria. Pointti olikin siinä, että toi on vain vuoden tarjous, myyjä oli kyl oikeassa, et tulee niitä sit uusia tarjouksia. En ottanut kuitenkaan.

  Tyhmintä on, et tuttavallani on ikivanha soneran liittymä ja kun hän on kulta-asiakas, palkitsivat hänet peräti 3 tunnilla ilmaista puheaikaa ( yhtenä kuukautena ), hohhoijjaa ! Vaikka rautakangesta vääntäisin sille, että Saunalahdelta saa 17,90 10h puheaikaa, ei halua luopua sonerastaan :(

  Tuttavani oli taksikuskina ; ihan paska ammatti, en kestäis mäkään, en kahta tuntia ! Kännisiä itteään tarjoavia asiakkaita, hyi hitto ! Tai sit ne väkivaltaiset / oksentelevat / ei maksavat ym.

  VastaaPoista
 3. Mummotunneli on semmoinen keski-ikäisten kohkaamispaikka, terassikatu hesassa aleksin ja espan välillä.

  Ei niitä liittymäkauppiaitakaan jaksa, ei sitä määrää mitä ne soittelee (varmaan viikoittain + muut myyjät vielä päälle). En mä hintojen takia Elisaa irtisanonut, vaan olen niin vittuuntunut kun pitää soitella sinne joko nettiliittymästä tai mistä tahansa, niin sinne on tuntikausien jonot ja pompotellaan paikasta toiseen. Varmaan samanlaiset jonot kyllä muillakin operaattoreilla. Muistan vaan kerran kun yritin porukoiden nettiliittymää selvitellä, niin illalla kun soitti sieltä vastattiin, että nyt on niin pitkät jonot, ettet pääse jonoon, soitappa aamulla uudelleen, ja kun soitti aamulla, niin sanottiin että nyt on niin pitkät jonot ettet pääse jonoon, soitappa illalla uudelleen.

  VastaaPoista
 4. Esim. Soneralla ja TeleFinlandilla on nykyään niin,että voi varata netin kautta ajan jolloin asiakaspalvelija soittaa sinulle :) Kätevää!Itselläni oli yksi aikaa vaativa juttu ja varasin 20min ajan itselleni sopivaan aikaan.Heppu soitti juuri silloin kun piti ja saatiin homma hoidettua.Hyvää palvelua oli se!

  VastaaPoista