sunnuntai 7. elokuuta 2011

47# Suuri Kreeta-repo, osa 7

Kiva kun sai nukkua pitkään. Peräti kymmeneen. Syötiin aamiainen, lähdettiin kipeillä jaloilla löntystelemään kylille ja katsomaan, jos saataisiin jotain kotiinviemisiä hankittua. Tuliaiskaupoista ei ollut pulaa, mutta samat romuthan niissä oli myytävänä.

Jotakin sitten tuli ostettua, mutsille semmoinen karkkijuttu ja isälle pieni viinapullo ja itselle nyt jotakin pientä. Nyt kun Kreikassa on lama, niin viranomaiset ovat puuttuneet veronkiertoon; kaupoista saa vain erittäin harvoin kuitin, eli toisin sanoen vetävät ohi kirjanpidon ja verotuksen. Niinpä Kreikan lain mukaan asiakkaan on määrä kysyä kuittia jos kauppias ei sitä anna, muuten sekä asiakasta että myyjää voidaan rangaista 165 €:n sakolla. Onpa erikoista, että asiakkaan pitää puuttua moiseen...

Muutenhan kreikan lama ei ole näkynyt muuten kuin taksilakkona ja erilaisina banderolleina; varsinaiset mellakat ilmeisesti keskittyvät Ateenaan, eikä lakkoiluakaan pahemmin harrasteta. Taksilakon vuoksi jotkut baarit kuskaavat iltaisin asiakkaat itse hotelliin :o

Poikettiin ensiksi pieneen rantabaariin ottamaan kokis ja icetea. Pp latkii Iceteata kuin mielenköyhä, mun mielestä se on semmosta äitelää sokerilientä. Kokiksistakin kelpaa mulle vain se normaali. Kiva niitä oli siinä baarissa juoda ja katsella rannalle. Aallot näyttivät kasvattaneen harjakorkeuttaan.

Käytiin vielä toisessa paikassa syömässä, mä otin juustopurilaisen ja kaljan, Pp Smirnoff Icen ja toastin. Hyvää oli. Palattiin hotelliin jossa otettiin vähän lepoa. Jalat olivat edelleen kipeät, sen huomasi erityisesti jos yritti rappusia laskeutua. Omituista. Tai jos oli istunut vähän aikaa ja lähti liikkeelle, huomasikin ettei pystynyt ottamaan kuin pieniä askelia. Pohkeet tuntuivat siltä kuin ne olisi valmistettu betonista.

Mentiin uimaan. Aallot olivat tosiaan jo niin isoja, että ne murtuivat päälle ja siinä muuttui äkkiä vapaamatkustajaksi. Siinä pullikoidessa vedettiinkin punainen lippu salkoon. Vielä siinä vaiheessa nakeltiin Pp:n kanssa niskojamme, mutta saimme pian opetuksen; kolmen sarja aaltoja kaatui päälle, eikä mitään oikein ollut tehtävissä, piti vain pidätellä hengitystä ja toivoa että aallot menisivät pian ohi. Hetken kuluttua huomasi makaavansa rantahietikolla polvet verinaarmuilla. Se kyllä pelästytti sen verran, että päätettiin jättää siltä päivältä uimiset väliin.

Illemmalla mentiin erääseen ravintolaan päivälliselle. Olimme katselleet sitä jo aiemminkin, mutta siitä puuttui jostain syystä sisäänheittäjä, kuten tälläkin kertaa. Menimme sinne kuitenkin, tilasimme ensin drinksut, sen jälkeen Tzatzikin ja mä otin jänissouvlakin ja Pp jänisstifadon. Ruoat tulivat, mutta mun liha oli täysin erivärinen kuin Pp:n, ja lisäksi ne maistuivat täysin erilaisille. Varmasti siinä kusetettiin, ei tarvinnut olla kovinkaan välkky sen huomatakseen. Ruoka oli myös maultaan aika pahaa.

Tämäkään ei ravintolalle vielä riittänyt. Laskua sai pyytää useaan otteeseen, ja kun se lopulta tuli, niin kehtasivat tuoda pelkän laskun. Kaikissa muissa Kreetan ravintoloissa on aina tuotu talon tarjomana joko rakia, vesimelonia tai muuta jälkkäriä, mutta täällä ei mitään. Lisäksi hinta oli kaksinkertainen verrattuna muihin ravintoloihin. Rupesi sen verran kyllä vituttamaan, että maksettiin tasaraha, eikä jätetty senttiäkään tippia + maksettiin se vielä kymmensenttisillä siltäosin kuin kolikkovaramme sen mahdollisti.

Lisäksi Pp sairastui tämän ruokailun jälkeen, eikä ole vielä tätä kirjoitettaessa neljän päivän jälkeenkään toipunut :o

Syönnin jälkeen käytiin hotellilla kusella ja haettiin aiemmin ostamamme purkkilihapaketti. Leikattiin siitä pieniä paloja ja käytiin ruokkimassa kulmakunnan kulkukissat, joita oli öisin hiippailemassa ja mouruamassa tolkuttomat määrät. Ilmeisesti kisut ruoasta pitivät kun lähtivät jopa seuraamaan meitä :D

Vaikka kello oli jo yli yksitoista niin kaupat olivat vielä auki, joten kierreltiin vielä hieman katselemassa josko löytyisi jotain ostettavaa.

Huomioitavia asioita: Olen törmännyt semmoiseen 30 days of music-juttuun. Vaikka muo ei haastettukaan millään lailla, niin ehkä sitä voisi osallistua. Eli biisejä joka päivälle (lue: postaukselle) eri aiheen mukaan.

Nyt vuorossa nro 30. Onneks tää loppuu :D

day 01 – your favorite song: Nirvana - Smells like teen spirit
day 02 – your least favorite song: Los Del Rio - Macarena
day 03 – a song that makes you happy: Oasis - Dont look back in anger
day 04 – a song that makes you sad: Everything but the girl - Missing
day 05 – a song that reminds you of someone: Volbeat - I only wanna be with you.
day 06 – a song that reminds you of somewhere: Klamydia - Mä lähden himaan
day 07 – a song that reminds you of a certain event: Gerry & The Pacemakers: You'll never walk alone
day 08 – a song that you know all the words to: Zen Café - Taxi
day 09 – a song that you can dance to: Seether - Careless Whisper
day 10 – a song that makes you fall asleep: Smashing Pumpkins - Galapogos
day 11 – a song from your favorite band: Kate Nash - Nicest thing
day 12 – a song from a band you hate: Chisu - Mun koti ei oo täällä
day 13 – a song that is a guilty pleasure: Britney Spears - Everytime 
day 14 – a song that no one would expect you to love: Antonio Vivaldi - Neljä vuodenaikaa - Talvi
day 15 – a song that describes you: Sleepy Sleepers - On niin hikikin

day 16 – a song that you used to love but now hate: James Blunt - You're beautiful
day 17 – a song that you hear often on the radio: Lady Antebellum - Need you now
day 18 – a song that you wish you heard on the radio: Pirkka-Pekka Petelius - Tra-la-la
day 19 – a song from your favorite album: Metallica - Master of Puppets
day 20 – a song that you listen to when you’re angry: Children of Bodom - In your face
day 21 – a song that you listen to when you’re happy: Pretenders - Back on the chain gang
day 22 – a song that you listen to when you’re sad: Black Sabbath - Solitude
day 23 – a song that you want to play at your wedding: Righteous Brothers - Unchained Melody
day 24 – a song that you want to play at your funeral: Armas Järnefelt - Berceuse
day 25 – a song that makes you laugh: Jean Pierre Kuzela - Naurava Kulkuri
day 26 – you can play on an instrument: Ostakaa makkaraa
day 27 – a song that you wish you could play: Led Zeppelin - Stairway to heaven
day 28 – a song that makes you feel guilty: Jope Ruonansuu - Kaljalaulu
day 29 – a song from your childhood: Dingo - Lakatut varpaankynnet
day 30 – your favorite song at this time last year: Don Henley - Boys of summer: Koska elokuu on tunnetusti syksykuukausi Suomessa, niin varmaankin näihin aikoihin kuuntelin tätä biisiä, kuten tänäkin vuonna. Hei, on se sentään parempi kuin Tomas Ledinin Sommaren är kort.

2 kommenttia:

  1. Mä niin haluaisin päästä mereen uimaan !!! Siis lämpimään mereen ! Tai voisin vain kattella noita aaltoja ! Hyvä, että toi ruokaepisodi sattui vasta rotkovaelluksen jälkeen !

    VastaaPoista
  2. Niin käsittämätöntä kuin se onkin, niihin aaltojen katseluun jäi koukkuun. Vikana päivänä meni 2 h tuijotellessa niitä aaltoja :P Ja ihanan lämmin oli meri.

    VastaaPoista