perjantai 5. elokuuta 2011

42# Suuri Kreeta-repo, osa 2

Pp heräsi tyypilliseen tapaansa joskus jumalattoman aikaseen. Mä vielä torkuin, muija oli mennyt sillä välin mereen aamu-uinnille, enkä enää kehdannut nukkua hänen palattuaan.

Vedettiin aamiaisen naamariin, lähdettiin sen jälkeen talsimaan muutaman korttelin päähän toiselle hotellille, jossa oli tervetulotilaisuus. Oppaat puhuivat taas yleisiä asioita. Mentiinkin sinne sen takia, että saatiin auto buukattua pariksi päiväksi sekä Samarian vaellusretki, ja tässä onnistuttiinkin, joskin aikaa meni lähes pari tuntia.

Käytiin sen jälkeen vielä lähellä sijaistsevassa Lidlissä, josta emme oikein löytäneet mitään haluamaamme. Noh, sexpäkit vettä ja jääteetä kuitenkin. Lidlihän nyt on pärtsärikauppa muutenkin.

Vietiin kamat hotelliin ja lähdettiin sen jälkeen käppäilemään lähiympäristöön. Yritimme löytää yhtä kirkkoa, jota olimme etsineet jo aikaisemmallakin reissulla, mutta emme siltikään onnistuneet löytämään muuta kuin pari autokolonnaan bulgaarialaisia mustalaisia, jotka olivat rakentaneet "leirikseen" kaatopaikan. Tuli aivan kotoinen olo.

Kovasti oli kaskaita, pitivät kovaa meteliä. Näimmekin yhden. Kirkkoa emme sen sijaan löytäneet, käännyimme takaisin ja menimme uimaan. Varovaisesti otimme vähän aurinkoakin. Mä olen ainakin valkoinen kuin lakana, joten luultavasti aurinko voi näillä leveysasteillä tehdä tepposet turhan helposti.

Poikettiin rantabaariin syömään. Pp otti toastin, mä vedin omeletin. Ihan jees.

Alkuillasta otettiin paikallisbussi Haniaan. Taksit olivat lakossa, joten ainoa mahdollisuus liikkua pidempiä matkoja oli bussit. Niitä oli suht helppo käyttää, mutta taksilakon takia olivat ääriä myöden täysiä, kuten tämäkin. Lisäksi ilmastoinnin taso oli aika olematon. Bussissa seikkaili myös pinkkipaitainen, keski-ikäinen ja varsin vatsakas rahastaja, joka kusettikin meiltä 10 penniä liikaa. Matka maksoi kuitenkin vain 4 euroa yhteensä, joten ei tuo konkurssiin vedä.

Käppäiltiin edes takaisin, mutta ei oikein saatu mitään järkeviä ostoksia aikaiseksi. Käytiin frappella, se on semmoinen vähän niinkuin jääkahvi. Ihan ok, rantabulevardilla, vaikka siinä olikin melkoinen turistilisä hinnassa + kaiken lisäksi viereiseen pöytään tuli epäsiisti mies, jolla oli housujen etupuolella kuset ja takapuolella ripulipaskat. Myyjät kyllä varmaan yrittivät estellä häntä, mutta mies silti istui pöytään ja raivosi koko juomansa ajan tarjoilijoille (puhuivat kreikkaa niin ei ihan ymmärretty mistä oli kyse). Lopuksi äijä lähti maksettuaan kymmensenttisillä juomansa, myyjät desinfioivat pöydän ja ottivat istuintyynyn pesuun. Aikamoinen paskanhaju ukosta lähtikin, hyi helkkari. Mun mielestä tarjoilija oli ihan oikeassa, ettei kakkapöksyn paikka ole hienostokahvilassa, vai mitä mieltä olette?

Ukkeli etoi sen verran, ettei ihan hotsittanut mennä syömään, ja toisaalta kun bussiaikataulujakaan ei ollut, ja taksit eivät kulkeneet, niin päätettiin jättää syöminen kotikylään ja palattiin takaisin. Kello oli varttia vaille kymmenen, sisäänheittäjiä ei enää ollut, mutta löydettiin kuitenkin hyvä ruokaravinteli. Piti ottaa parit ouzo-paukut aperitiiviksi, mutta kun luki  hinnastoa niin huomattiin, että halvempi oli tilata pullo ouzoa kuin kahdet paukut, ja siitä se mopo vähän irtosikin, enkä muista juuri ruoan tasoa. Kaskaita lenteli kuitenkin meidän päihin (erittäin inhottava tunne kun se on varsin kookas hyönteinen eikä ollut mukavaa kun sellainen pyristeli hiuksissa), sekä hinttarimainen tarjoilija naureskeli meille. Eikös kreikkalaiset ole muuten keksineet homoilunkin?

Pari kuvaa oheen:Huomioitavia asioita: Olen törmännyt semmoiseen 30 days of music-juttuun. Vaikka muo ei haastettukaan millään lailla, niin ehkä sitä voisi osallistua. Eli biisejä joka päivälle (lue: postaukselle) eri aiheen mukaan.

Nyt vuorossa nro 25.

day 01 – your favorite song: Nirvana - Smells like teen spirit
day 02 – your least favorite song: Los Del Rio - Macarena
day 03 – a song that makes you happy: Oasis - Dont look back in anger
day 04 – a song that makes you sad: Everything but the girl - Missing
day 05 – a song that reminds you of someone: Volbeat - I only wanna be with you.
day 06 – a song that reminds you of somewhere: Klamydia - Mä lähden himaan
day 07 – a song that reminds you of a certain event: Gerry & The Pacemakers: You'll never walk alone
day 08 – a song that you know all the words to: Zen Café - Taxi
day 09 – a song that you can dance to: Seether - Careless Whisper
day 10 – a song that makes you fall asleep: Smashing Pumpkins - Galapogos
day 11 – a song from your favorite band: Kate Nash - Nicest thing
day 12 – a song from a band you hate: Chisu - Mun koti ei oo täällä
day 13 – a song that is a guilty pleasure: Britney Spears - Everytime 
day 14 – a song that no one would expect you to love: Antonio Vivaldi - Neljä vuodenaikaa - Talvi
day 15 – a song that describes you: Sleepy Sleepers - On niin hikikin

day 16 – a song that you used to love but now hate: James Blunt - You're beautiful
day 17 – a song that you hear often on the radio: Lady Antebellum - Need you now
day 18 – a song that you wish you heard on the radio: Pirkka-Pekka Petelius - Tra-la-la
day 19 – a song from your favorite album: Metallica - Master of Puppets
day 20 – a song that you listen to when you’re angry: Children of Bodom - In your face
day 21 – a song that you listen to when you’re happy: Pretenders - Back on the chain gang
day 22 – a song that you listen to when you’re sad: Black Sabbath - Solitude
day 23 – a song that you want to play at your wedding: Righteous Brothers - Unchained Melody
day 24 – a song that you want to play at your funeral: Armas Järnefelt - Berceuse
day 25 – a song that makes you laugh: Jean Pierre Kuzela - Naurava Kulkuri: Eihän tästä voi kuin tulla hyvälle mielelle.
day 26 – a song that you can play on an instrument
day 27 – a song that you wish you could play
day 28 – a song that makes you feel guilty
day 29 – a song from your childhood
day 30 – your favorite song at this time last year

2 kommenttia:

  1. Et sitten ottanut kakkahoususta kuvaa? :/ Yääk,kyllä ravintelilla on oikeus valita asiakkaansa ja käännyttää tommoset.Hyi kauheeta:(

    VastaaPoista
  2. Joo, se oli karmee mies. Mä en nähnyt ensin kuin kuset, ja sitten kun huomasin kakit niin ukko oli jo poistunut näkyvistä ennen kuin sain kameran esiin.

    VastaaPoista