tiistai 26. heinäkuuta 2011

38# Ote vapaapäivästä

Pyrin tänään heräämään aikaisemmin, ettei loma kuluisi niin jumalatonta vauhtia. Heräsinkin jo klo 10.05, sitä voi pitää saavutuksena. Ei siitä sinänsä mitään hyötyä ollut, ensimmäiset pari tuntia meni taas harakoille kun ihmettelin uutisia ja manageria.

Aamiaisen jälkeen pesin makkarin, keittiön ja tietokonehuoneen ikkunat. Jumankeklis, en muistanutkaan miten perseestä se homma on. Ikkunat oli pesty viimeksi vuonna 2008, joten hyvä kun niistä vielä näki jotenkin läpi. Ja ikkunaväleissä oli pieniä kärpäsiä enemmän kuin ihmisiä Kiinassa. Kova homma. Olkkarin ikkunaan paistoi onneksi aurinko niin voimakkaasti, että keksin tekosyyn olla kajoamatta niihin vielä.

Imuroin puolihuolimattomasti.

Söin karjalanpiirakan ja lähdin käymään keskustassa kävelemässä. Olisin mennyt Suomenlinnaan, mutta lautta oli juuri mennyt ja seuraavaan oli yli puolen tunnin odotusaika, joten päätin jättää sen ohjelmanumeron sikseen. Taisi jäädä suokit tältä kesää käymättä :( Se on ehdottamasti mun suosikkipaikka Hesassa. Voisin jopa muuttaa sinne.

Katselin torilla vähän aikaa ihmisiä, jatkoin sitten espaa pitkin. Näin Hjallis Harkimon <3 Se jutteli parin ukon kanssa kiivasti jostakin. Vähän matkan päässä istui se sen muija parin muun akan kanssa kaffelassa. Muuta kylillä nyt ei juuri ollutkaan, paitsi jumalattomasti turisteja. Mitä nekin Hesassa näkee, miksi joku (ulkolainen) turisti haluaa tulla Helsinkiin? Niin ja semmosen julistekauppiaan mä näin siinä Stokkan lähellä, sillä oli hyviä kuvia siinä. Semmonen ulkomaalainen äijä niitä myi, ei olisi ollut paha hinta. Melkein sellaisen ostinkin.

Kävin kaupassa ostamassa tykötarvikkeita ja hieman ruokaa. Päätin ostaa piffejä.

Palasin kotiin, ja aloin pelaamaan puolivahingossa sellaista ammuntapeliä, ja uppouduinkin sen pariin yli tunniksi. Päätin valmistaa ruokaa, mutta muistinkin, etten ollut käyttänyt uutta uuniani vielä kertaakaan. Piti etsiä uunin ohjeet jostakin kun en ollut varma, pitikö uunia käyttää tyhjillään kuten Pp sanoi. Ja joo, 45 minsaa täysillä ja sitten vielä 5-10 minsaa muilla säädöillä. No helkkari, siihenhän sitten menikin aikaa, ja piti ottaa vaan välipalaa pahimpaan nälkään.

Kävin pyöräilemässä 27,33 km. En ollut pyörän selässä ollut yli kahteen viikkoon. Ihan hyvältä se ajoi tuntui, ei tuullut. Hitaasti ajelin, ei tullut edes hiki. Mutta sitten kun pääsin takaisin kotia, niin jalat vapisi taas kuin horkassa. Sinne meni työllä ja tuskalla hankittu kuntokin sitten. Lisäksi eilisestä keilauksesta nivuset olivat täysin rikki.

Yks muuten mikä risoo tolkuttomasti, kun ihmiset eivät tajua niitä katumaalauksia. Jos valkoinen pitkä juova halkaisee baanan, niin yleensä sitten ajotien puolella menevät pyöräilijät ja viivan puskapuolella kävelijät. Jos on katkoviiva, niin pyöräilijät sekä kävelijät kulkevat samaan suuntaan viivan oikealla puolella. Ei luulis olevan vaikea hiffata? Mutta kun on.

Pyöräilyn jälkeen tein piffit. Uusi liesi toimii surkeasti, se ei kuumene kunnolla se isoin levy. Tiedä mitä siitäkään sitten sanoisi. Sen vuoksi piffitkin meni pieleen. Kaiken huipuksi mulla alkoi kesken syönnin sattumaan saakelisti vatsaan. Vähän helpotti kun kävin paskomassa, mutta silti kummallinen tunne. Vatsa on ollut muutenkin jo viikkoja ellei kuukausia sekasin, sormenpäät usein tunnottomat ja lauantaina oli vasen käsi koko päivän kovin voimaton. Mitä helvettiä tämä on?

Huomioitavia asioita: Olen törmännyt semmoiseen 30 days of music-juttuun. Vaikka muo ei haastettukaan millään lailla, niin ehkä sitä voisi osallistua. Eli biisejä joka päivälle (lue: postaukselle) eri aiheen mukaan.

Tänään vuorossa nro 21.

day 01 – your favorite song: Nirvana - Smells like teen spirit
day 02 – your least favorite song: Los Del Rio - Macarena
day 03 – a song that makes you happy: Oasis - Dont look back in anger
day 04 – a song that makes you sad: Everything but the girl - Missing
day 05 – a song that reminds you of someone: Volbeat - I only wanna be with you.
day 06 – a song that reminds you of somewhere: Klamydia - Mä lähden himaan
day 07 – a song that reminds you of a certain event: Gerry & The Pacemakers: You'll never walk alone
day 08 – a song that you know all the words to: Zen Café - Taxi
day 09 – a song that you can dance to: Seether - Careless Whisper
day 10 – a song that makes you fall asleep: Smashing Pumpkins - Galapogos
day 11 – a song from your favorite band: Kate Nash - Nicest thing
day 12 – a song from a band you hate: Chisu - Mun koti ei oo täällä
day 13 – a song that is a guilty pleasure: Britney Spears - Everytime 
day 14 – a song that no one would expect you to love: Antonio Vivaldi - Neljä vuodenaikaa - Talvi
day 15 – a song that describes you: Sleepy Sleepers - On niin hikikin

day 16 – a song that you used to love but now hate: James Blunt - You're beautiful
day 17 – a song that you hear often on the radio: Lady Antebellum - Need you now
day 18 – a song that you wish you heard on the radio: Pirkka-Pekka Petelius - Tra-la-la
day 19 – a song from your favorite album: Metallica - Master of Puppets
day 20 – a song that you listen to when you’re angry: Children of Bodom - In your face
day 21 – a song that you listen to when you’re happy: Pretenders - Back on the chain gang: En tiedä miksi, mutta aina tästä tulee hyvälle mielelle, ellei jo valmiiksi ole. Kuuluu pakollisiin tunnelmannostatuksiin.
day 22 – a song that you listen to when you’re sad
day 23 – a song that you want to play at your wedding
day 24 – a song that you want to play at your funeral
day 25 – a song that makes you laugh
day 26 – a song that you can play on an instrument
day 27 – a song that you wish you could play
day 28 – a song that makes you feel guilty
day 29 – a song from your childhood
day 30 – your favorite song at this time last year

4 kommenttia:

 1. Opettelisit jo vähitellen puhumaan kakkimisesta! Se on paljon kauniimmin sanottu niin.

  VastaaPoista
 2. Meille esikouluiän ohittaneille on jo omat sanamme käytössä ;P

  VastaaPoista
 3. Mäkin voisin muuttaa Suomenlinnaan,se on eri jännä paikka.
  Jospa tuo vatsakipu ja käsien puutuminen johtuu näistä helteistä?Ootko nauttinut tarpeeksi mineraalipitoisia nesteitä?Jos vielä syssyllä sama jatkuu,niin kehoittaisin käymään lekurissa.
  Se on mukavaa kun uutta uunia käyttää ekan kerran,ite ainakin sain kerran sellaisen käryn aikaiseksi että oksat pois!

  VastaaPoista
 4. Mä luulin, että mulla oli eilen joku nesteytysongelma. Helvetillinen jano kun ei ollut mitään juomaa pyörälenkillä, ja sit vetäsin äkkiä puolitoista litraa nestettä nassuun, ja röörit oli ilmeisesti menny sekasin. Toivon ainakin näin, että siitä oli kyse.

  VastaaPoista