tiistai 12. heinäkuuta 2011

31# Parturi

Yksi maanpäällisistä helveteistä on parturi. Vieras tyyppi tulee iholle ja hieroo päätäsi. Mä en todellakaan tykkää siitä, että muhun kajotaan, saatikka että joku tuntematon tyyppi tekee sitä.

Ei auta. 3 kuukautta vierähtänyt taas edellisestä visiitistä, ja letti on itse kamaluus. Iltapäivän tunnit duunissa kuluu hermostuneisuuden merkeissä. Jännäkakkaa pukkaa.

Neljältä parturiin. Luulisi, että se on Hesan keskustassa helppoa, mutta mitä vielä. Kaikkialla on vain semmoisia nuoriso- /muotipartureja, jonne en sentään vie itseäni häpäistäväksi. Tai sitten partureja, joista henkilökunta on miesvoittoista. En sinänsä ota kantaa homouteen mutta en halua sellaisen hankaamaan päätänikään.

Joten mummoparturiin. Ehkä johtuu kesäajasta, niin jonoa ei ole, pääsen pukille heti. Keski-ikäinen läskimooses purjehtii paikalle, kaapuittaa minut ja laittaa sen saatanan kuristusliinan kaulan ympärille. Sen jälkeen suihkuttaa suihkupullollisen vettä kaaliini, kyselee mitäs laitetaan.

Kerron käyväni neljännesvuosittain parturissa, joten jos semmonen kolmen kuukauden mitta otettaisiin veks. Muija varmistaa, että ihan reilusti. Mittana reilu kuulostaa hyvältä. Otan sen.

Seuraavan puolituntisen akka pyörii ympärilläni puolikaarta. Saksia en huomaa hänen liiemmin käyttävän. Varmistan vielä parturille toteamalla, että tulin tänne tukanleikkuuseen. Muija suihkauttaa lisää ainetta suihkupullosta. Jostain naamaani leijailee kutittelemaan hius, en kehtaa pyyhkäistä sitä saati sanoa siitä akalle. Muija leikkaa saksillaan ilmaa.

Kuumuus pressun alla rupeaa lisääntymään, hikikarpaloita alkaa kohoilemaan. Toivon, että kärsimysnäytelmä olisi jo ohi. Lopulta pitkän ympärillä pyörimisen jälkeen muija näyttää peilistä kysellen, onko pituus hyvä. En huomaa eroa ennen parturiin astumistani olevaan tukkaani. Totean hyväksyväni tukan, pois on päästävä. Akka kostoksi lirauttaa jotain saakelin kölninvettä niskan täyteen. Kirvelysreaktion jälkeen nousen tuolista, maksan pöyristävän summan ja suuntaan ovelle. Pää lemuaa järkyttävälle. Mitä helvetin kissankusta se oikein kaasi sinne? Yritän verhoutua takkiini, jottei niskastani tulvisi sitä silmiä kirvelevää Mennenin lemua, mutta ei auta. Hävettää. Pää alkaa särkemään.

Lupaan itselleni, etten tule enää koskaan kyseiseen parturiin. Kuten joka kerta tähänkin saakka.

Nähdään taas kuukauden kuluttua.

Huomioitavia asioita: Olen törmännyt semmoiseen 30 days of music-juttuun. Vaikka muo ei haastettukaan millään lailla, niin ehkä sitä voisi osallistua. Eli biisejä joka päivälle (lue: postaukselle) eri aiheen mukaan.

Tänään vuorossa nro 14.

day 01 – your favorite song: Nirvana - Smells like teen spirit
day 02 – your least favorite song: Los Del Rio - Macarena
day 03 – a song that makes you happy: Oasis - Dont look back in anger
day 04 – a song that makes you sad: Everything but the girl - Missing
day 05 – a song that reminds you of someone: Volbeat - I only wanna be with you.
day 06 – a song that reminds you of somewhere: Klamydia - Mä lähden himaan
day 07 – a song that reminds you of a certain event: Gerry & The Pacemakers: You'll never walk alone
day 08 – a song that you know all the words to: Zen Café - Taxi
day 09 – a song that you can dance to: Seether - Careless Whisper
day 10 – a song that makes you fall asleep: Smashing Pumpkins - Galapogos
day 11 – a song from your favorite band: Kate Nash - Nicest thing
day 12 – a song from a band you hate: Chisu - Mun koti ei oo täällä
day 13 – a song that is a guilty pleasure: Britney Spears - Everytime 
day 14 – a song that no one would expect you to love: Antonio Vivaldi - Neljä vuodenaikaa - Talvi: Harva tietää, jos kukaan, että pidän jonnin verran myös klassisesta musiikista. Kyseinen klassikkoteos on aina varma valinta.
day 15 – a song that describes you
day 16 – a song that you used to love but now hate
day 17 – a song that you hear often on the radio
day 18 – a song that you wish you heard on the radio
day 19 – a song from your favorite album
day 20 – a song that you listen to when you’re angry
day 21 – a song that you listen to when you’re happy
day 22 – a song that you listen to when you’re sad
day 23 – a song that you want to play at your wedding
day 24 – a song that you want to play at your funeral
day 25 – a song that makes you laugh
day 26 – a song that you can play on an instrument
day 27 – a song that you wish you could play
day 28 – a song that makes you feel guilty
day 29 – a song from your childhood
day 30 – your favorite song at this time last year

5 kommenttia:

 1. :D että semmoinen parturireissu.Olisit toki laittanut mukaan ennen ja jälkeen-kuvat...

  VastaaPoista
 2. Johan oli kokemus! :D Joudutko nyt sit menemään johonkin muualle parturiin? Kannattais varmaan kysyä joltain tutulta vinkkiä hyvän parturin suhteen. Mä en kestä parturissa sitä kun on pakko koko ajan höpöttää jotain täysin joutavaa. Jos ei ole oikeaa asiaa, niin olis sitten hiljaa.

  VastaaPoista
 3. Mun päätäni sais joku pestä/hieroa/laittaa vaikka joka päivä tai sitä hierontaa vaikka pari kertaa/pv. Tästä voi päätellä, että mulla on miehen koulutus vielä kesken, pahasti.

  VastaaPoista
 4. Ja huomista biisivalintaa odottaessa :)

  VastaaPoista
 5. Talle: Et olisi huomannut eroa, en mäkään huomannu.

  Annika: Joo, nyt mä oikeesti oon menemättä enää siihen parturiin. Ainoa hyvä puoli siinä on, että se on ollut helposti lähestyttävä paikka, noin niin kuin parturi-mittakaavalla... Tuokin muija höpötti koko ajan, ikinä en ole joutunut noin paljon haastelemaan parturissa. Yleensä vastailen vain yhdellä sanalla, jolloin parturi tajuaa olla hiljaa. Toisaalta, mukavampi tuota keskustelua on käydä parturin kanssa kuin esimerkiksi hammaslääkärin kanssa kun suu on täys kamaa. Tulee silti mieleen tarina kaverini pomosta, joka englannissa meni parturiin:
  Parturi: How do we cut your hair this time?
  Pomo: In silence.

  Arja: Joo, jossain Aasian maissa parturiin menokin on jonkinsortin rituaali. Se vasta kamalaa olisi...

  VastaaPoista