sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

30# Viikonlopun menoa

Eipä siinä ihmeempiä tapahtumia taas viikonlopulle osunut, mutta kun ei ole tässä muutakaan jargonia.. Tulee ihan mieleen Iltalehden juttu Kimi Räikkösestä; otsikko kertoo paljastavansa Kimi Räikkösen kesäsuunnitelmat. Itse tekstissä sitten paljastettiin tämä salaisuus, ettei hän aio tehdä mitään... Katsotaanpa jos löytyisi joku linkki. Tässä.

Niin mutta joo. Perjantaina jouduin olemaan yksin päivystäjänä viiteen, kello mateli kyllä viimeisen tunnin ajan. Sen jälkeen kävin hakemassa kaupasta pientä hiukopalaa - tunnustan; valmisruokaa se oli, mutta piti syödä jotakin nopeasti. Vahingossa kuitenkin nukahdin pieneksi toviksi ruokalevolle. Kiiruhdin sitten kuitenkin vielä kämpille. Piti aloittaa remontin jälkeinen siivousurakka. Siihen menee vähintäänkin viikko.

Sain kuitenkin imuroitua vähän keittiötä, ja pyyhittyä kaappeja. Enempää ei hotsittanut tehdä, ja palasin porukoille, jossa siis olen ollut remonttievakossa. He ovat jo toista viikkoa olleet jossain muualla kesän vietossa, onneksi. Istuskelin siinä parvekkeella ja ryypiskelin kaljaa ja katselin naapureita. Näyttivät tekevän samaa kuin minäkin.

Lauantaina heräsin jo ennen kuutta polttavaan auringonporotukseen. Ei kerta kaikkiaan pystynyt olemaan siinä kuumuudessa, ja vaeltelin edes takaisin etsiessäni viileämpää nukkumapaikkaa. Viimein sellainen löytyi soffalta ja torkahdin siinä vielä muutaman tunnin.

Kävin jälleen hiukan siivoamassa kämpillä, sen jälkeen lähdin Pp:n luokse Vantaaseen. Oli jotenkin todella hiostava ilma. Bussia piti odotella Elielillä pitkään, joku puliukko kävi pyytämässä kahta euroa. Hirvee hinta. Vastasin kielteisesti, äijä lähti pois.

Käytiin Pp:n kanssa saunassa, tosin siivooja oli jättänyt löylyhuoneen oven auki, ja kaikki lämpö oli karannut harakoille (Pp:llä on lauantain ensimmäinen saunavuoro), joten ei se alussa poikennut juuri aamuaurinkoisesta makuuhuoneesta.

Saunan jälkeen Pp väänsi mustikkapiirasta (olipa hyvää), ja itse ennätin vähän siinä torkahtamaankin. Lähdettiin vielä vähän ajelulle. Käytiin snägärillä ostamassa makkaraperunat. Myyjäkaksikko oli aikamoinen; toinen puhui viroa ja toinen oli niin megaluokan pärtsäri, ettei semmosta voi edes olla olemassa. Ruoka oli kohtalaista, ei minusta mitään erikoista.

Käveltiin vähän Aurinkolahdessa ja käytiin kaffelassakin. Tai no, minä otin kaljan. Se olikin jo toinen kalja, koska olin aiemman joutunut juomaan tieteen nimiin. Eräs kaverini kertoi lukeneensa lehdestä, että englannin 20 pencen kolikko menee muka kaljapulloon, jos sen laittaa pullon suuaukolle kuumana kesäpäivänä. Pakkohan sitä oli testata, mutta ei se ainakaan muutaman tunnin aikana ollut mihinkään pudonnut.

Käytiin vielä Karhusaaressa ja pysähdyttiin Siwaan, ja ostettiin jäätelöt. Kaupassa haisi sellaiselle ulkomaalaiselle kaupalle, mutta ihan hyvä kauppa se muuten oli, ja auki klo 22 asti. Täysin tuulettomassa kelissä kelpasi jäätelöt syödä. Mähän en suostu syömään mitään muuta jäätelöä kuin Kingistä, paskalle maistuvat muut.

Ajettiin vielä Kaitalahteen ja käveltiin sielläkin hieman ja ihailtiin hienoja taloja. Kyllä sellaisissa kelpaisi asua. Nähtiin ihmisiä iltauinnillakin.

Kiva päivä. Nukkumaan ehkä yhden aikoihin, nukuin kaikki ikkunat auki ulkoa kantautuvasta metelistä huolimatta. Ehkä kaikkein ärsyttävin ääni lähtee niistä isoista lokeista, jotka silleen kiekuvat. Niillä on pesiä kaikki katot täynnä, ja siellä on semmoinen lokkiyhdyskunta, että ihmettelen miksei niitä voi tuhota? Puskutraktorilla vaan pesät nurin. Niillä on kuitenkin rantatontteja mielin määrin valittavana, ei niiden tarvitsisi tulla mun ikkunan alle kiekumaan.

Sunnuntaiaamuna ei onneksi aurinko porottanut huoneeseen niin kuumasti, sai nukuttua ihan ok. Kiva oli koisia ilman herätyskelloa, kun ei ollut ihmeemmin mihinkään kiirusta. Nousin yhdentoista maissa, join kaffetta. Maitoa ei ollut joten piti mustana ryypiskellä, mutta kyllä se meni alas niinkin.

Alkuiltapäivästä lähdin kämpille siivoamaan. Siivosin varmasti yli kolme tuntia, mutta en saanut mitään kovin näkyvää aikaiseksi. Sohvankin imuroiminen on niin kova homma, vaikkei uskoisi. Uutta astianpesukonettakin pääsin testaamaan, kolme koneellista astioita tiskasin. Jääkaappi-pakastin taisi toimia ihan ok sekin.

Kävin vielä pyöräilemässä vähäsen viikon tauon jälkeen. Hyvältä maistui, ei tullut väsymystä eikä edes hiki, ajelin kylläkin hitaasti. Hermot kyllä paloi eräällä pätkällä, kun eräs äijä ja ämmä koiransa kanssa oikein väkisin halusivat jäädä alle; ne kyllä huomasivat, että mä olen tulossa, mutta ei mitään aietta että väistäisivät, vaan koko kolmikko käveli leveyssuunnassa vallaten tien laidasta laitaan. Huusin sitten, että nyt jumalauta pois tieltä, ja akka alkoi kirkumaan apua :D Sen sijaan että se olisi vähän väistänyt, niin jäi siihen keskelle tietä kuin pupujussi, joka kauhusta lamaantuu ajotielle nähdessään lähestyvän auton valot. Jouduin sitten kurvaamaan pientareelta, että pääsin kolmikosta ohi. Ja kyllä sen jälkeen huudeltiin perään kirosanoja. Ettei heillekään yhtään tulisi mieleen vaikka tarkastella omia liikennetottumuksiaan...

Tulin sitten porukoille, laitoin vielä tiskikoneen rullaamaan sieläkin. Söin epäterveellistä valmisruokaa, mutta kun ei ollut muutakaan. Hmm... Mulla on ollut maha kuralla tässä jo jonkin aikaa. En tiedä, johtuuko se helteistä vai epäterveellisestä ruoasta vai mistä? Vai onko se jokin allergia vai syöpä vai mikä? Semmoinen, että yhdellä voimakkaalla pieraisulla pystyy tyhjentämään koko suoliston rojut. Sen tunteen iskiessä on wc:n meinaan syytä olla lähellä...

Polvet oireilevat myös, erityisesti silloin kun laskeudun istumaan. Ajattelin ensin, että johtuu liiallisesta pyöräilystä, mutta kun ei sekään ole viikossa kadonnut mihinkään... Huoh. Onneksi luin Hesarista, että kohta keksitään joku juttu, millä ihminen elää ikuisesti.

Illalla katsoin netistä vielä Kasarmin. On suosikkisarjani, inttimuistoja on kiva muistella, mutta huono kokea.

Huomioitavia asioita: Olen törmännyt semmoiseen 30 days of music-juttuun. Vaikka muo ei haastettukaan millään lailla, niin ehkä sitä voisi osallistua. Eli biisejä joka päivälle (lue: postaukselle) eri aiheen mukaan.

Tänään vuorossa nro 13.

day 01 – your favorite song: Nirvana - Smells like teen spirit
day 02 – your least favorite song: Los Del Rio - Macarena
day 03 – a song that makes you happy: Oasis - Dont look back in anger
day 04 – a song that makes you sad: Everything but the girl - Missing
day 05 – a song that reminds you of someone: Volbeat - I only wanna be with you.
day 06 – a song that reminds you of somewhere: Klamydia - Mä lähden himaan
day 07 – a song that reminds you of a certain event: Gerry & The Pacemakers: You'll never walk alone
day 08 – a song that you know all the words to: Zen Café - Taxi
day 09 – a song that you can dance to: Seether - Careless Whisper
day 10 – a song that makes you fall asleep: Smashing Pumpkins - Galapogos
day 11 – a song from your favorite band: Kate Nash - Nicest thing
day 12 – a song from a band you hate: Chisu - Mun koti ei oo täällä
day 13 – a song that is a guilty pleasure: Britney Spears - Everytime: Ensin en tajunnut, mitä tällä tarkoitetaan, ennen kuin Pp valisti asiasta. Siis biisi, josta diggaa, mutta jota ei kehtaa tunnustaa. Jep. Britney. Eikä tämä ole edes ainoa biisi josta pidän.
day 14 – a song that no one would expect you to love
day 15 – a song that describes you
day 16 – a song that you used to love but now hate
day 17 – a song that you hear often on the radio
day 18 – a song that you wish you heard on the radio
day 19 – a song from your favorite album
day 20 – a song that you listen to when you’re angry
day 21 – a song that you listen to when you’re happy
day 22 – a song that you listen to when you’re sad
day 23 – a song that you want to play at your wedding
day 24 – a song that you want to play at your funeral
day 25 – a song that makes you laugh
day 26 – a song that you can play on an instrument
day 27 – a song that you wish you could play
day 28 – a song that makes you feel guilty
day 29 – a song from your childhood
day 30 – your favorite song at this time last year

3 kommenttia:

 1. Osaispa itekin kertoa päivien kulun noin, kateeksi käypi. Muut kuulosti ok:lta paitsi sauna. Höyrysauna menettelis, mut tavallinen on turhan kuuma paikka.

  VastaaPoista
 2. Miten niin et osaa? Osaatpa !!

  VastaaPoista
 3. No olihan sullakin ollut siis varsin toimelias viikonloppu,menty paikasta toiseen.
  Lokit on ärsyttäviä,tosin täällä meidän kulmilla terrorisoi sellainen kolmen harakan porukka.Parvekkeen oven on pakko olla auki koko ajan ja aamuyöllä alkaa se säksätys ulkoa...
  Mullakin ollut maha sekaisin koko kesän,kyllä se tuosta helteestä johtuu sanon mä.Viime vuonna oli sama juttu.Kuumalla ei tee edes mieli syödä kunnolla ja sit kun jotain syö,niin maha on heti kuralla.
  Jaa se "guilty pleasure" tarkoittaa tota.No sopii se Pohjolan pidot kyllä siihenkin.

  VastaaPoista