maanantai 13. kesäkuuta 2011

8# Hellejakso ohi

Helteet ovat taas ohi, ehkäpä tältä vuodelta kokonaan. Hesassa olikin kokonaista 2 hellepäivää - ja toisenakin päivänä niistä mittaripylväs piipahti vain hetkellisesti 25 asteen yläpuolella. Ja mikä ihmeen helleraja on 25 astetta muutenkaan, kun muualla Euroopassa se on 30 astetta? Noh, joka tapauksessa, 9-14 asteen lämpötiloja ja sadetta on luvattu koko viikoksi, joten ei tarvitse kuunnella sitä kitinää enää "hirmuhelteistä".

Ihmettelen, miksi hellejakson päättymisen jälkeen ihmiset edelleen kävelevät t-paidoissaan ja shortseissaan (käytin muuten eilen ensimmäistä kertaa shortseja Suomen oloissa varmaan 15 vuoteen - Suomessa ei vaan yksinkertaisesti ole koskaan shortsikelejä, mutta päätin nyt pyöräilyn kunniaksi sellaisia testata)? Eikö ne tosiaan lue minkäänlaisia lehtiä tai katso uutisia, jossa todetaan lämpötilan laskevan 15 asteella? Eikö ne katso ulos ikkunasta tai lämpömittaria ennen kuin lähtevät pihalle? Ymmärtäisin jos niitä olisi muutama tyyppi sataa ihmistä kohden, mutta kun suurin osa tuntuu olevan täydellisiä aivoinvalideja.

No, palelkoot perkele. Ei se minun ongelma ole. Lähdenpä tästä manaamaan Suornen ilmastoa, joka varmasti on maailman huonoin heti Grönlannin jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Ihanan vilpoisaa on nyt! Ehkäpä saa jo nukuttuakin kunnolla pari yötä.

    VastaaPoista
  2. Kesän loppumisen takia harmittaa niin, ettei saa nukuttua :(

    VastaaPoista