keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

4# Hesalainen ilmasto

Yksi asia mikä on jurppinut minua jo vuosikaudet, on Hesan ilmasto. Nyttenkin muualla maassa nautitaan yli 30 asteen helteistä ja samaan aikaan Hesassa on 18 astetta. Joudun todennäköisesti taas illalla ottamaan pyörän ja ajelemaan Vantaalle lämmittelemään. Pitkälle ei tarvitse mennä kun ilma jo viisikin astetta lämpimämpää.

Meille syötetään pajunköyttä, että se johtuu kylmästä merestä. Miksi sitten Tallinnassa on 30 astetta, vaikka meri, tai Turussa tai Porissa tai Vaasassa tai Oulussa 30 astetta ja meri. Hesassa 18. Ei hyvä.

Tekisi mieli syyttää jotain salaliittoa, joka kylmentää Hesan tahalleen.

Ja jos meri on syynä, niin miksei niitä työttömiä ukkoja voitaisi ottaa torin laidoilta täyttämään meren päälle maata Helsingin ympärille, jotta meren tuoma kylmä vaikutus katoaisi? Samalla saataisiin kätevästi uutta tonttitilaa, eikä Hesan tarvitsisi mennä rohmuamaan maata naapurikunnilta. Talvella voisi asentaa katulamppuihin lämmittimet, jotka lämmittäisivät ulkoilman +30 asteeseen. Tätä varten pitäisi ehkä rakentaa muutama ydinvoimala, ja saataisiin samalla ihmisille töitä sekä mukava ilmasto.

Niin ja sitten nämä helteistä narisijat; veikkaan, että muutamia ihmisiä on palkattu lehtien palstoille purnaamaan liian hyvästä säästä. En ole oikein keksinyt mikä idea siinä mahtaa olla? On selvää, että kaikki alle kolmenkymmenen asteen kelit on ihmiselle liian kylmiä; sopiva lienee semmonen 37 astetta, niin menee ruumiinlämmön kanssa kivasti linjassa.

5 kommenttia:

 1. Toinen outo asia on miksi Lpr:ssa on talvisin kylmempää kuin Hesassa, silloin meri lämmittää sitä ???? Mut Kesällä viilentää, hmm.

  VastaaPoista
 2. Hyvin toimii kommentointi :rolleyes: Niin, ei hesassa oo talvisin paljoa pakkasta, mutta kamalaa tuulta sitäkin enempi. Hrr.

  VastaaPoista
 3. Kyllä näin on että minä kuulun kyllä purnaajien porukkaan ja mielelläni olisin tuollaisessa hiukan päälle +20 säässä.Liki +30 on yhtä kidutusta mulle,kun ei noi tuommoiset lukemat oikein sovi tähän taudinkuvaan.Ja kaupantätinä vielä voi kommentoida,että mitä lämpimämpi sää,sitä hörhömpää ja kännisempää ja kiukkuisempaa porukkaa liikkeellä!:)

  VastaaPoista
 4. Talle, eikös kaupassa ole ilmastointi?

  VastaaPoista
 5. No eipä siellä meidn kaupassa ainakaan mainittavaa ole,sellainen saunan pukuhuonemainen ilma joka paikassa.

  VastaaPoista